11 November 2015

Kompilasi Cerpen Bicara Tentang CintaJeng jeng... the official cover. Cerpen Kerana Jealousy (special edition utk novel Kau Jelita) ada termuat sekali dalam Kompilasi Limited Edition Idea Kreatif kali ni. #LuthNisa 

SNEAK PEAK!

KETIKA Nisa sedang sibuk mengemas pakaian Luth untuk dimasukkan ke dalam beg kerana suaminya itu akan ke Penang, tiba-tiba sahaja jiwanya galau. Tangannya terhenti seketika daripada mengemas.

Mata Nisa yang redup itu tunak merenung kemeja Luth di tangannya sebelum pandangannya yang suram itu dialihkan ke arah lain. Ada sesuatu yang mengganggu hatinya.
Luth dengan Melina ada hubungan ke?

“Mustahil! Luth suami yang setia.” Suaranya meningkah sendiri menafikan apa yang difikirnya. Mustahil suaminya ada hubungan dengan Melina. Lagipun Luth kan memang bencikan Melina. Malah sebelum mereka berkahwin pun Luth tak pernah melayan Melina. Jadi semua tu memang mustahil! Nisa cuba menyedapkan hatinya sendiri.

“Tapi, kau jangan lupa Nisa. Itu semua sebelum korang berkahwin. Sebelum dan selepas berkahwin lain. Lelaki ni, lepas berkahwin macam- macam benda mustahil boleh jadi. Mungkin dia rasa Melina tu lebih menarik daripada kau sekarang. Almaklumlah, kau kan dah ada anak. Melina tu bergetah lagi.” Ada suara lain membisik, menyela apa yang dia cuba nafikan.


Ya, langau ni masih hidup, masih wujud dan ada kehidupannya sendiri. Cuma entah macam mana tersesat terbang masuk dalam hidup Nisa dan Luth jugak kali ni. Habis punah-ranah rumahtangga orang dek kerjanya. T.T eotteoke eotteoke!


---------------
LIMITED EDITION Penerbitan Idea Kreatif
Khas untuk Ekspo Buku 1 Malaysia PWTC 2015.

Pre Order dibuka sehingga 25 Nov 2015 atau sehingga 700 sahaja. (Cetakan Terhad)

TAJUK : Bicara Tentang Cinta
HARGA : RM 30 + RM6(postage) - Semenanjung
RM 33 + RM 10 (postage) - Sabah/sarawak

SINOPSIS :13 cerita digarap indah oleh 13 penulis. Bercerita tentang cinta dari sudut hati mereka.Pesanan penaja: Siapa yang follow IKP tahukan... Limited IKP la yang paling kebaboommm dalam dunia novel-novel. Gitu ha... siapa tak beli siap, gigit tangan nanti kalau kena beli dekat pasaran gelap! buat apa nak keluarkan RM100++ kalau RM 30 boleh dapat... kan? *hembus jari. hehehe


0 gula-gula hati:

Post a Comment