Cerpen


Cerpen-cerpen nukilan Anis Farzana.

Boleh klik2! Selamat membaca. Jangan lupa like dan komen ok... 

Terima kasih daun keladi, 
Kalau sudi baca la lagi.





[1][2
Dia impikan superman yang pakai spender merah dekat luar tu... tapi bila dia berdoa... Tuhan kirimkan dia Mat Masjid yang pakai songkok atas kepala tu. Vise versa? sangat...
----------------------------
Belajar tinggi-tinggi masuk U, I love you... - Alia
Paku dulang paku serpih, I love you lebih… - Mubin




[1][2

Dek kerana salah faham, Si gadis menuduh Si jejaka perogol yang cuba merogolnya. Si jejaka menuduh Si gadis gangster high heels yang cuba membunuhnyaDan semuanya bermula di Giant... tempat mak cik-mak cik membeli sayur. Tragis? Sangat...
----------------------------
Kau nak rogol aku kan? Baik kau mengaku kalau tak aku report polis! - Kyra
Dari aku rogol kau baik aku rogol nenek tua! Amru




[1][2][3] 
Versi di Penulisan2u

Kombinasi Zara dan Kumad memang tak pernah ngam! Dunia boleh terbalik kalau dua seteru ni berbaik. Tetapi takdir tuhan, alam perkahwinan mengikat mereka dan persengketaan tetap berterusan walaupun hakikatnya perbuataan tak seiring dengan kata hati. Ego? Sangat...
----------------------------
Kumad tu hati batu, kepala simen, jantung konkrit, perut besi!. - Zara
Yang aku sebenarnya ego nak mengaku aku cintakan Zara. - Kumad



                                       cover lama                                                    cover baru

[1][2][3]


Sejarah nama Quwin sangat berunsur negatif. Quwin yang membawa makna Queen Control! Semua arahannya wajib dituruti. Hitam katanya, hitamlah jawabnya. Jangan sesiapa berani membangkangnya. Tetapi mampukah sikap itu diteruskan pada sang suami?
----------------------------
Memang Wina gila. Gilakan abang...  - Quwin
You are the queen of my heart... Rafie




 [1][2][3]
Versi di Novel Melayu Kreatif


Aimran Al-Helmy tiada pilihan lain apabila ummunya mendesak mahu berjumpa dengan 'menantunya'. Dek kerana kesuntukkan masa Aim memutuskan untuk mencari 'isteri segera' melalui contest di dalam blog! Pelik? Sangat...
----------------------------
Kalau boleh, hati awak la yang paling saya nak jaga biar tak terluka sikit pun.  - Arra
I really meant what I say. My wife is perfect and beautiful to me. Aim




 [1][2][3]
Versi di Novel Melayu Kreatif


Daripada KAU  bertukar ke ABANG? Tergeliat lidah Iman nak menyebutnya. Tapi itulah buktinya kawan pun boleh jadi suamilah. Berperang bagai nak rak masa zaman sekolah kemudian terpisah bertahun lamanya tiba-tiba bila berjumpa terus bersatu dalam ikatan perkahwinan. Itulah kisah Iman dan Pudin. Awkward? Sangat...
----------------------------
Kau nak makan apa? Nasi goreng ke nasi lemak? - Iman
Nak makan kau, boleh? - Pudin




[1][2]
Versi di Novel Melayu Kreatif

Di halau tak hilang... dicaci tak berparut... direject tak berbekas... dicabar tak effect. Sudah tu, apa lagi yang Afiqah perlu buat? Piejot tu memang tak kenal erti putus asa! Degil? Sangat!
----------------------------
Awak... Tolonglah berhenti menyanyi. Tolonglah! - Fiqa
Boleh... tapi dengan syarat awak kena terima saya jadi kekasih awak. - Piejot





[Special Entry]

Diriku bukan Hans Isaac bukan juga Fahrin Ahmad. Ashraf Muslim? jauh sekali... Nak kata iras-iras Shah Rukh Khan memang tak. Tak juga dikaitkan dengan John Travolta... Tapi yang penting aku punya gaya yang tersendiri. 
----------------------------
Namaku K... budak Datuk K tapi Kadir. Ikut lidah utagha Kadiaq bunyinya. - MKH 





 [1][2][3]
Versi di Novel Melayu Kreatif
Versi di Penulisan2u

Sejak peristiwa kasut tumit tingginya tercabut tapak tu 'baik' dengan sendirinya... hidup Thia berubah 360 darjah! Dia mula menerima nota-nota kecil yang berwarna-warni  serta hadiah 'handmade' yang sangat sweet.  Mr. SS, gerangan yang memberi barang-barang sweet kepada Thia. Siapa diaMisteri? Sangat!
----------------------------
Saif still the old Saif yang sangat sweet dan suka bagi Thia nota-nota kecil yang pun sama juga sweetnya- Fathia
Dan Thia menjadi pengumpul setia nota-nota sweet yang Saif berikan padanya. Saifullah




[1]
Versi di Novel Melayu Kreatif


[Special Edition]


Temah Tembun! Gelaran Fattah buat si kecil comel Fatinah. Fattah yang nakal suka mengusik Fatinah sehingga dia menangis. Sehinggalah suatu hari di bulan puasa... wajah Fatinah tak lagi kelihatan di rumahnya. Fattah mula rasa kehilangan... tika itu baru dia sedar usiknya pada Fatinah bukan sekadar usikan... tapi usik sayang.
----------------------------
Nama saya bukan Temah Tembun... nama saya Fatin Fatinah! - Fatinah
Tembun macam anak gajah! Bila kau berjalan bergegar habis tanah. Haha- Fattah




[1][2][3][4]

Antara cinta dan cita... Asha terpaksa memilih. Dia sukakan si dia tapi pada masa yang sama pelajarannya lebih penting. Ultimate priority. Tapi untuk melupakan si dia Asha rasa dia tak mampu untuk lakukannya. Jadi apa pilihan Asha? Cinta atau Cita? Dilema? Sangat.
----------------------------
Biarlah cinta itu dipendam di dalam hati. Let it be unknown love. - Asha
Pelajaran penting tapi rasa hati pun tak boleh kita ketepikan. Fuad





Coming soon.



Coming soon.




18 comments:

  1. Wahh, boleh aa baca. Nak jadik peminat setia zana lah. Yeayyy !

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2... baca lah banyak kali pun I ok jer... nak jadik peminat? aww... tiba2 pipi blushing...hak3

      gedik dak aku?? :P

      Delete
  2. piqah:gedikssnyerrr cik zana....hahahaa.....blh lamsuk group eme ngn yana..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. relax aa... bukan selalu nak gediks2 pun. :P ha, klu cam tu jom la join sekali kami 3 org.. hak3

      Delete
  3. Hahaha, cantik aa pikah. Meh join cek, yana and zana. Kami trio ja sekarang ni. Yeayyy, by the way. Welcome to the G-Club. Hahaha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. pikah juai mahai... x mau join kita habaq mai... haha.. G-club? gegediks, gegirl, gengis khan?? tiba2... haha

      Delete
  4. piqah:xpa lah.hangpa jadi ja trio G...okeh/????hahaahaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. trio G? jom la kita wat bagi jadi fourio G... *x tau klu 4 org panggil apa... haha.

      Agak2 x menjadi... kita makan biskut oreo sudah... hehe :P

      Delete
  5. Replies
    1. menunggu man ana? silalah tunggu dengan penuh kesabaran... huhu, diri sendiri pun tertunggu2 gak... hehehe

      Delete
  6. best n interesting....

    ReplyDelete
  7. waiting for cinta matiku and papa.. cepat2 update.. >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.... orait2... *rushing ketuk keyboard... haha

      Delete