11 June 2012

Kau Jelita : Mereka-mereka

Psst... KJ stands for KAU JELITA, bukan Khairy Jamaludin! take note ok.
Cover KJ

Cerita KJ nie baru half way... on going ler tu maknanya. Sebenarnya KJ nie main tulis ja. Draf ke conteng2 apa ke tak ada. Tiba2 masa tengah main dengan kucing kat rumah satu hari tu terfikir nak tulis cerita nie. Lepas tu... tinggal kucing... pegang laptop... terus taip KJ!  ^^v


Nie 1st time cuba cari 'Pelakon' untuk cerita yang saya tulis. Sebelum nie ada jugak terpikir nak cari tapi sumpah tak pandai. Kang cari gambar Kublai Khan jadi hero cerita. Orang tak lalu nak baca pulak... Last kali tak yah letak artis mana2 pun. Pandai2 korang yang baca tu imiginasi hero tu hensem macam aaron aziz ke aaron kejis ke aziz satar ke pak harun hujung rumah ke apa ke suka hati korang! aku tulis ja. :)


P/s : Credit to akak Mazlinda yang ohsemm lagi baik hati sebab tolong carikan 'pelakon-pelakon' nie untuk KJ. Kalau nak harap orang yang tukang karang cerita nie... alamat kucing jantan beranak 10x pun tak ada.


So??

Jom kenal dengan watak-watak dalam Kau Jelita... ^^


Heroin!
Manis ja muka dia... sedap mata memandang. Sedap lagi bahu memikul... eh?
Seorang yang sangat clumsy... main aci redah ja bila buat keputusan.

Ceria? Sangat... dah macam merry go round. 

Tapi tu semua sebelum Luth muncul. 
Lepas Luth muncul Nisa bukan jenis happy merry go round dah tapi dah jadi rumah hantu puaka! 
Sedih selalu kena buli dengan Luth.

Tapi... bukan Luth sorang ja kaki putar belit. Nisa pun 2x5. Konklusinya? Nisa senang kena buli tapi pandai membuli jugak. Hehe...

````````````````
Nama : Khairunnisa Khuwailid
 Umur : 24 Tahun
Jenis darah : AB



Hero!
Ehem... kacak? hensem? ganteng? Eh, mesti... kata hero? :)
Tapi Nisa dah book. Jangan kacau!

Seorang yang sangat stylo dan sempoi. Tengok mukalah... 
Katanya Nisa first love dia. Cinta pandang pertama... sekali tengok terus angau nak buat bini.

Jenis yang berterus-terang. Kalau suka cakap suka. Tapi dengan Nisa ayat suka, sayang, cinta tu macam mahal nak keluar. Takut kalau selalu disebut depan Nisa... hilang terus nilai dan makna perkataan tu.

Nisa tak macam perempuan lain. Dia istimewa. Jinak-jinak merpati. Senang didekati susah ditangkap. Sebab tu Kontrak OG yang mengarut tahap langit ketujuh tu wujud! :)

Luth kaki belit? Sangat!

````````````````
Nama : Luthfil Hadi 
Umur : 28 Tahun
Jenis darah : B



Hero!
Bos Nisa...

Seorang yang cool lagi baik hati.
Ramah? pun dia jugak. Semua orang suka dengan Waqif nie... termasuk Nisa. :)
Kalau tak, takkan sampai kes jampi air kopi tu wujud??

Workaholic? Sangat! nasib baik ada Nisa tolong tengokkan dekat ofis.

Waqif nie tak complicated orangnya tapi dia sendiri tak tau apa yang dia nakkan... itu yang susah.

````````````````
Nama : Waqif Adri
Umur : 28 Tahun
Jenis darah : A



 Heroin no 2...
Dalam satu cerita tu mesti ada watak jahat kan? So, dia nie la...
Jahat-jahat pun lawa.

Seorang yang tekad! apa dia nak wajib dapat. Jenis tak boleh orang lebih dari dia. Ish2...

Misi utama Melina = Luth jadi suami dia.
Misi kedua utama = Nisa perlu dijauhkan dari Luth!
Misi ketiga kurang utama = Shopping baju, kasut, beg tangan baru. lol.

````````````````
Nama : Melina Evamandes... haha
Umur : 24 Tahun
Darah : O


--------------------------------------


Belum pernah baca tapi nak baca KAU JELITA? boleh2... klik sini <~~~

Kalau tanya best ke tak cerita nie? Entahlah... yala, takkanlah orang yang tulis cerita nie sendiri nak cakap "BEST GILA WEI... RUGI GILA TAK BACA." tak ke macam statement masuk lif tekan sendiri? dan haruslah dilempang 18x dekat kepala dia kan? *walhal dalam hati memang cakap macam tu pun. Ahaks. 

So conclusionnya... try lah baca. :) 



11 comments:

  1. wewit.. abam dimas jadik luth lah.. comel ensem! hahaha... dah banyak bab dah terlepas KJ.. sorryy.. huhu.. nak marathon sat.. huhu >_<

    ReplyDelete
  2. @yad'z

    haha... hensem kan?? baim wong berani cakap tak hensem... ada yg kena lipat nanti. ;)

    its ok... silalah marathon. Agak x larat buat pas baton plak... hehe. :D

    ReplyDelete
  3. yes... akhirnya dpt jugak tau nma penuh luth.. wow.. siap dgn jenis darah lg.. hehe..

    ReplyDelete
  4. ouh ya.. kawan nisa tadak ka??

    ReplyDelete
  5. piqah:sayangg...awt xplih msian actor??xpon korean actor....hahaha....>_<
    apapun terbaek ah....:)

    ReplyDelete
  6. Ambik artis Indon? Knp xambik artis korea/ jepun? Hehe. Ngengadalah pulak.

    ReplyDelete
  7. @MissxYana

    hehe.. so sedap x nama dia?? darah tu kira macam melambangkan personaliti yg saya buat... hee ;)

    ReplyDelete
  8. @MissxYana

    wah, yana pun request nak kawan nisa gak ya? huhu, x pa nnt anis try cari lain. :)

    ReplyDelete
  9. @Anonymous

    piqah dearrrr... :)

    x ada yang sesuai kot. Lagipun org tlg carikan. Tapi bagi aku dah sesuai dah sebab mg mcm yg aku bygkan.. gpun aku pun minat depa2 nie... hehe.

    Tak pa next cerita kita letak msian actor x pun korea... yong hwa ka... haha

    ReplyDelete
  10. @ArifahLee

    mana ada arifah ngada. :) tu pertanyaan ja kan? sebab muka2 kat atas nie lebih kurang mcm yg anis gmbr kan..

    xpa2 next story guna korean plak. ;)

    ReplyDelete
  11. @anis farzana piqah:hahahaha...yong hwa.......weeee~~~<3 <3 <3

    ReplyDelete